De eenvoudigste raket

1.Hoe maak je ze
Deze soort raket is het makkelijkst te maken maar vliegt iets minder goed dan de rest. Bij mij vloog ze ongeveer 2 meter.

Wat heb je nodig: 1.Neem de paperclip en buig hem open.

2.Neem dan een lucifer en leg het ijzerdraad van de opengebogen paperclip er op. Dan ziet het er ongeveer uit zoals dit:


3.Neem dan een stukje aluminiumfolie van ongeveer 3 cm x 4 cm. Wikkel het om de lucifer terwijl je de paperclip er nog steeds aan houdt. Zorg ervoor dat de aluminiumfolie er goed vast op zit. Dit maakt het misschien wat duidelijker:

De folie moet wel veel strakker tegen de lucifer en de paperclip liggen dan op de tekening.

4.Haal dan de opengebogen paperclip er voorzichtig uit. Op de plaats waar de paperclip zat is nu een smalle doorgang,dit is de uitlaatpijp. Dan ziet alles er ongeveer uit zoals dit:

Je raket is nu klaar!

2.Hoe lanceer je ze
Om je raket te lanceren heb je een ruimte nodig met weinig ontvlambare of brandbare materialen, of als het niet regent en vrijwel windstil is kan je ze ook buiten lanceren. Verder moet dit soort raket naar boven gericht staan,bijvoorbeeld met een opengebogen paperclip. Buig de paperclip open en zorg dat je raket er los in staat,met de luciferkop naar boven gericht. Bij mij zag het er (van bovenaf gezien) zo uit:

Houd dan onder de folie(aan de luciferkop)een brandende lucifer of aansteker. Na ongeveer 5 seconden zal de luciferkop zo heet worden dat hij vanzelf in brand schiet. Doordat de hete gassen alleen kunnen ontsnappen via de uitlaatpijp schiet je raket de hoogte in! Succes,en als het niet de eerste keer lukt: alles eens overlezen en blijven proberen!